Mars Perseverance rover sledljiva ploščica

5,60

Geocaching osvaja Mars. Vozilo, ki bo na tem planetu pristalo sredi februarja, bo v resnici orjaški medplanetarni sledljivček. Za potovanja na Zemlji pa je na voljo sledljiva ploščica. Rdeča kot Mars in trikotna, kot je v navadi za našitke vesoljskih odprav. Na voljo v prednaročilu. Naročite do konca oktobra, dobava v začetku novembra.

Na voljo po naročilu

Opis

Ali je na Marsu življenje? Zdi se, da ne. Zdi pa se tudi, da je morda kdaj bilo. Odgovor na vprašanje, ali je na Marsu geocaching, je manj negotov. Od srede februarja se po njem vozi marsovsko vozilo oziroma rover Perseverance, ki se je spremenil v prvi medplanetarni sledljivček. Nekdo na sedežu igre ima očitno dobre zveze pri Nasi, zato je na vozilu kot del kalibracijskega sistema natisnjena sledilna koda. Zajeta je bila na eni od slik, ki jih je rover poslal na Zemljo, na sedežu igre pa so nam od samega navdušenja dovolili, da zabeležimo marsovski sledljivček, ne da bi ga zares držali v rokah.

Seveda je trenutek, ko je naša najljubša igra zapustila mater Zemljo, ovekovečen tudi kot sledljiva ploščica. Rdeča kot Mars in trikotna, kot je v navadi za našitke vesoljskih odprav. Taka kot njen veliki brat geokovanec, le da jo boste z lažjim srcem poslali po svetu (ali v vesolje, če imate dobre zveze). Morda v Dirki sledljivčkov 2022?

Ploščica je široka približno 4,1 cm, visoka pa 4,1 cm krat koren iz 3 polovic. 😉

Dodatne informacije

Teža 0.07 kg

Košarica

0

Košarica je prazna.