New trackable: travel tag with the Slovenian Geocaching Club logo

Slovenski Geocaching klub spoštuje vašo zasebnost. Svoje spletne storitve ponujamo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. S tem dokumentom vas želimo seznaniti, kako poteka obdelava vaših osebnih podatkov, ko uporabljate naše spletišče, za katere namene jih bomo zbirali, kako jih bomo uporabljali in kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas.

Kdo smo

Naslov našega spletišča je https://www.geocacher.si. Upravljavec spletišča je:

Slovenski Geocaching klub
Taborska c. 13
1000 Ljubljana
E: info@geocacher.si

Vrste osebnih podatkov in namen obdelave

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletišča geocacher.si se v dnevniško datoteko spletnega strežnika avtomatsko shranjujejo podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka (številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu), datum in čas obiska, operacijski sistem in različica brskalnika. Uporabljamo jih za pregled statistike obiska spletišča, sicer pa tako zbranih podatkov ne obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi podatki. Shranjeni so na strežniku našega pogodbenega ponudnika spletne storitve (Time4VPS podjetja Interneto Vizija, UAB, J. Kubiliaus g. 6, 08234 Vilna, Litva) in se hranijo 365 dni.

Registrirano uporabniško ime

Z registracijo na našem spletišču soglašate s pogoji uporabe in politiko zasebnosti. Za uporabo nekaterih storitev, kot so komentiranje ali objavljanje prispevkov, morate opraviti brezplačno registracijo, pri kateri boste morali izbrati uporabniško ime in geslo ter vnesti svoj e-naslov. Obvestilo o registraciji in povezavo za potrditev računa boste prejeli na svoj e-naslov. Svoje registrirano uporabniško ime in z njim povezane podatke lahko kadar koli dopolnite, popravie ali izbrišete. Ob daljši neaktivnosti uporabniškega računa lahko registrirano uporabniško ime izbriše Slovenski Geocaching klub.

Komentarji

Če komentirate prispevek na našem spletišču, bomo zabeležili podatke, ki jih vnesete v obrazec, ter vašo IP-številko in verzijo brskalnika za preprečevanje zlorabe.

Ob oddaji komentarja lahko spletišče z anonimiziranim znakovni nizom, ustvarjenim iz vašega e-naslova (hash), pri storitvi Gravatar preveri, ali uporabljate to storitev za prikaz profilne slike. Politika zasebnosti storitve Gravatar je objavljena na https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja bo vaša profilna slika javno vidna ob njem.

Stik s kontaktnim obrazcem

Če nam pišete z uporabo kontaktnega obrazca na našem spletišču, bomo zabeležili vaše ime in priimek, e-naslov in sporočilo, ki ste ga poslali. Tako zbrane podatke potrebujemo, da vam odgovorimo na vprašanje oziroma komentar. Podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili podatki zbrani in uporabljeni, rok hrambe je odvisen tudi od pravnih podlag, ki urejajo poslovanje in hrambo dokumentarnega in arhivskega gradiva.

Naročanje na e-novičnik

Kot obiskovalec našega spletišča se lahko naročite na e-novičnik. Z njim vas vsaj enkrat mesečno seznanjamo z aktualnimi geolovskimi novostmi v Sloveniji in v svetu, prihajajočimi geolovskimi srečanji ali akcijami ter drugimi novicami, ki zadevajo igranje igre. Pri naročanju na novičnik zabeležimo ime in priimek ter e-naslov, ki jih vpišete v spletni obrazec, IP-številko ter datum in čas prijave. Te podatke obdelujemo izključno za namene obveščanja o novostih z e-novičnikom. Za pošiljanje novičnika uporabljamo storitev ponudnika Mailgun z lokacijo strežnika v Evropski uniji.

Podatki se hranijo na strežniku, dokler se od te storitve ne odjavite. Od prejemanja e-novičnika se lahko odjavite kadar koli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo, ali pa tako, da se odjavite na spletni strani za odjavo.

Slikovne datoteke

Če na spletišče prenašate slikovne datoteke, se zavedajte, da so v njih lahko vdelani podatki o lokaciji, kjer je bil narejen posnetek (EXIF GPS). Drugi oboskovalci spletišča si lahko prenesejo te datoteke in iz njih pridobijo lokacijske podatke.

Piškotki

Naše spletišče uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih spletni strežnik ob obisku posreduje vašemu brskalniku. Brskalnik jih praviloma shrani na vaš računalnik oziroma napravo, s katere brskate po spletu, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev in funkcionalnosti, vodenje seje posameznega uporabnika, ločevanje med uporabniki in za sledenje uporabnika po spletišču (ali tudi med več spletišči). V nastavitvah svojega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem imate možnost nadzora nad nalaganjem piškotkov, pregleda njihovih lastnosti in brisanja piškotkov.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  • začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  • lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, trajni piškotek pa ostane shranjen v brskalniku, dokler ne poteče določeno časovno obdobje (ki je lahko v razponu od nekaj minut do več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja spletna storitev, ki je v spletišče vključena, ker zagotavlja dodatno funkcionalnost.

Spletišče geocacher.si uporablja naslednje piškotke:

  • wordpress_test_cookie – piškotek, s katerim spletišče preveri, ali vaš brskalnik podpira uporabo piškotkov.
  • PHPSESSID – sejni piškotek, ki zagotavlja osnovno funkcionalnost spletnih storitev med posameznim obiskom. Sejni piškotek se izbriše, ko zaprete okno brskalnika.
  • cookie_notice_accepted – piškotek, s katerim zabeležimo, da ste potrdili prejemanje piškotkov. Izbriše se po 24 urah.
  • _pk_id# – Piwik (Matomo) Analytics piškotek za analizo obiska spletne strani, hrani se 1 leto
  • _pk_ses# – Piwik (Matomo) piškotek za analizo obiska spletne strani, hrani se 24 ur
  • cc_analytics – trajni piškotek, ki hrani vašo odločitev glede piškotkov za analizo spletnega obiska, hrani se 1 leto
  • cc_necessary – trajni piškotek, ki hrani vašo odločitev glede nujno potrebnih piškotkov, hrani se 1 leto
  • cc_social – trajni piškotek, ki hrani vašo odločitev glede piškotkov družabnih omrežij, hrani se 1 leto

Na posameznih straneh z vdelano vsebino so lahko uporabljeni piškotki zunanjih spletnih storitev, kot so YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo ali MapsMarker.

Vdelana vsebina z drugih spletišč

V nekaterih prispevkih na spletišču geocacher.si so lahko vdelane vsebine zunanjih spletnih storitev (video, fotografije, zemljevidi,…). Vdelana vsebina z drugih spletišč deluje neako, kot če bi dejansko obiskali zunanjo spletno stran.

Zunanje spletne strani lahko prav tako zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo sledenje za tretje osebe in spremljajo vašo dejavnost na vdelani vsebini (vključno s sledenjem, če imate račun na zunanjem spletišču in ste vanj prijavljeni).

Uporabniki podatkov

Vaše podatke, zbrane na kateri koli pravni podlagi, uporabljamo v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani.

Slovenski Geocaching klub zbrane osebne podatke lahko posreduje svojim pogodbenim obdelovalcem, ki te podatke obdelujejo izključno v okviru naših navodil in pooblastil ter so s pisno pogodbo, sklenjeno z nami, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov.

Posredovanje podatkov

Slovenski geocaching klub ne posreduje osebnih podatkov tretjim osebam, v tretje države ali mednarodne organizacije. Izjema so zgoraj omenjeni podatki, potrebni za pošiljanje novičnika s storitvijo ponudnika Mailgun.

Obdobje hranjenja podatkov

Navedeno zgoraj pri različnih vrstah podatkov.

Vaše pravice

Kot določa 15. člen Splošne uredbe (EU) o varstvu podatkov, imate pravico, da od nas zahtevate potrditev ali obdelujemo vaše osebne podatke ali ne. V kolikor jih obdelujemo, lahko zahtevate izpis svojih osebnih podatkov.  Zagotovili vam bomo kopijo vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Posredovali vam bomo tudi ostale informacije glede obdelave vaših osebnih podatkov (ali ustrezne povezave na te informacije), kot so namen obdelave, vrsta osebnih podatkov, uporabniki vaših osebnih podatkov in predvideno obdobje hrambe vaših osebnih podatkov. Pravico imate, da od nas zahtevate popravek ali izbris svojih osebnih podatkov ali omejitev njihove uporabe, da ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov in da se pritožite pri Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

Vprašanja o zaupnosti vaših podatkov in načinu zbiranja in obdelave podatkov ali zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki naslovite na:

Poštni naslov: Slovenski Geocaching klub, Taborska c. 13, 1000 Ljubljana
ali
E-naslov: info@geocacher.si

Sklepna zaveza

Slovenski Geocaching klub se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletišča geocacher.si. Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletišča.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletišča ne bomo razkrili tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače. Prav tako bomo storili vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Shopping cart

0
image/svg+xml

Your Shopping cart is empty

Continue Shopping
en_GBEnglish