Nov slovenski sledljivček: TB z logotipom Slovenskega Geocaching kluba.

Prvi geokovanec: komplet štirih sledljivčkov

29,00

Prvi geokovanec je bil odložen v zaklad pred dobrimi dvajsetimi leti. Spominski komplet sledljivčkov sestavljajo 3D geokovanec (škatla z magnetnim pokrovom) in trije nano geokovanci oziroma sledljivi obeski, ki spominjajo na ta geolovsko zgodovinski dogodek. Zadnji komplet na zalogi!

Ni na zalogi

Šifra: GCMTB-001 Kategoriji: , ,

Opis

Konec septembra 2001 se je eden pionirjev geocachinga Jon Stanley oziroma Moun10Bike bližal za tiste čase občudovanja vrednemu mejniku 100 najdenih zakladov. Za to priložnost je iskal primeren geolovski podpis. Predmet, ki bi ga lahko pustil v najdenem zakladu ali podaril ob srečanju z drugimi geolovci. Po vzoru ameriških vojaških kovancev je dal izdelati sto majhnih kovancev z vtisnjeno sledilno kodo. Izdelek je poimenoval geokovanec (geocoin). Prvi geokovanec z imenom Moun10Bike Geocoin #002 je 30. septembra 2001 odložil v zaklad Light House Point pri svetilniku na vrhu pečine ob morju, do koder se je bilo treba povzpeti po majavi kovinski lestvi. Ravno pravi izziv za stoto najdbo, ki jo na svoj način opisuje tudi ta jubilejni komplet. V njem so štirje geokovanci:

  • 3D vsebnik z magnetnim pokrovom (približno 4,8 × 3,8 cm, notranja višina 2,2 cm)
  • Moun10Bike nano geokovanec (premer 1,4 cm)
  • geolovec na lestvi nano geokovanec (približno 2,5 × 0,6 cm)
  • svetilnik nano geokovanec (približno 2,2 × 0,95 cm)

Geokovanci imajo različne sledilne kode. V kompletu so tudi tri zaponke, s katerimi lahko nano geokovance uporabljate tudi kot obesek. Zadnji komplet na zalogi.

Dodatne informacije

Teža 0,1 kg

Košarica

1

Delni znesek: 5,60

Prikaži košaricoNa blagajno

sl_SISlovenian